Kriminalvården logotyp

Krimyogabloggen


2017-03-28

Finbesök från storstaden


Inlägget har följande kategorier:

Vi yogainspiratör finns spridda över hela landet, vissa av oss arbetar flera tillsammans medan andra är ensamma om uppdraget att leda yoga för klienterna.

Viktigt oavsett är motivation och stöttning från de som har liknande uppdrag. Vi har en sida på vårt intranät där man kan hitta en del inspiration och matnyttig fakta men för mig betyder det mycket att mötas fysiskt, prata i telefon eller ses över videolänk.

Två av mina yogainspiratörskollegor från Huddingehäktet fick äntligen möjligheten att komma till mig på studiebesök efter att vi har pratat om att besöka varandra i flera år. 

Jag fick under en dag visa upp Västerviksanstalten och vi jämförde förutsättningar, likheter och skillnader mellan våra uppdrag att arbeta med friskvård och yoga på häkte och anstalt.

Mina gäster fick också vara med i dagens yogapass och bara vara deltagare, låta någon annan ta hand om guidningen i yogapasset, säkerheten och det bästa av allt - de fick en stunds avslappning med en ögonkudde. Detta är något jag saknar när man alltid är ensam ledare.

Efter yogapasset fanns tid för en pratstund med klienterna som berättade vad de tycker om yoga. Mina gäster fick också en inblick i livet efter häktningstiden på anstalten och yogadeltagarna bjöd också på en rundvandring i sina bostadsrum.

Jag hoppas jag fyllde på mina yogainspiratörskollegor med lite ny inspiration och motivation innan de åkte hem till Stockholm igen. Jag hoppas också de sprider yogan på häktet så att jag sedan kan fortsätta att erbjuda yoga till de klienterna som varit med i deras verksamhet.

/Namaste Maria