Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Utlandsbloggen


2018-01-30

Vart får jag min energi ifrån?

Claudia får oförklarligt med energi av att jobba sju dagar i veckan.

Här i Guinea Bissau jobbar vi måndag till söndag vilket ni kanske tänker "Herregud, varje dag?!".
Jag orkar det! Det känns som att man går på någon annan form av energi! Ett plus är att man får ca.14 veckor semester (!!) på ett år. Jag minns dagarna man kunde jobba 9 dagar i streck på häktet för att kunna få en 4 dagars ledighet, sista dagen visste man knappt vad man hette, men här får man en helt annan energi. Vart får jag min energi ifrån? Kanske är det solen? Värmen? eller att arbetet är så nytt och man är så nyfiken på allt?

Under november och december månad besökte vi landets främsta fängelser (Bissau, Mansoa och Centre de Detenção Bissau) där vi fokuserade på att bekanta oss med infrastrukturen, personalhanteringen, dokumenthantering av klienter, sjukvård, aktiviteter och säkerheten inom alla tre fängelserna. Vi har även utarbetat en strategisk plan i samarbete med justitiedepartamentet för fängelsesystemet i Guinea Bissau. Målet med den strategiska planen är att förbättra planeringen och driften av det guineanska fängelsesystemet.

Fyra månader har gått relativt fort! Man skapar en förståelse för landets kultur, fängelsesystem, maten, folket och allt möjligt. Nu när det är 2018 har vi hela året på oss till att skapa nya projekt och hjälpa till att utveckla fängelsesystemet. Jag känner på mig att det kommer bli ett spännande år!

/Claudia Winroth

Bild: Jag och min kollega mitt emot mig, två fängelsevakter i Bafata fängelset och två kollegor från UNPOL

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.

SVARA Jan Bacarda den 28 mars 2018 09:26:14

Rigtig dejlig historie. Spændende opgave du er på ..... du sender masser af energi videre til os andre med denne historie. Held og lykke med projektet. Må jeg have lov at følge med fra Danmark ?

SVARA Susanne Mehidi den 11 mars 2018 16:36:07

Hej Claudia! Vad intressant och kul att läsa din blogg! Sköt om dig!

SVARA Cheikhou Sane den 30 januari 2018 14:32:58

Energin får du säkert från viljan av att jobba och hjälpa till i förändringsarbetet. Vill man kan man. Ge järnet vännen du gör ett bra jobb.

SVARA Gustav den 30 januari 2018 10:56:59

Gud vad kul att ha dig tillbaka!

SVARA Peter den 30 januari 2018 10:59:23

Instämmer, nu kan jag läsa dina äldre inlägg igen