Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Om Utlandsbloggen

I bloggen berättar Stefan Eriksson och Karin Hagman om hur det är att jobba som svenska rådgivare åt kriminalvården i Kenya och Somaliland.

I augusti 2015 flyttade Stefan Eriksson tillsammans med sin familj till Nairobi för att jobba som svensk rådgivare åt den kenyanska kriminalvården. Han jobbar med att stärka kompetensen hos medarbetare och chefer samt utöka samarbetet mellan de båda kriminalvårdsdepartementen i Kenya. Med hjälp av Stefan och svenska kriminalvårdsexperter tränas personalen i Kenya i olika ämnesområden. 

Karin Hagman, som till vardags arbetar som kriminalvårdsinspektör på anstalten Hall, åkte i april 2018 till Hargeisa i Somaliland för att jobba för UNODC (United Nations Office for Drugs and Crime). Utlandstjänstgöringen i Hargeisa innefattar bland annat arbete som mentor på fängelset, utbildning av fängelsechefer samt blivande fängelsechefer.

I bloggen berättar Stefan och Karin om hur det är att jobba och leva i Afrika. Även Claudia Winroths, vår tidigare bloggare i Guinea-Bissau, inlägg finns kvar att läsa ett tag till. Följ med på deras resa.   

Petra Tullgren och Stefan Eriksson i Kenya (Petra är tillbaka i Sverige och jobbar på frivården i Malmö).

 

Claudia Winroth

Karin Hagman, Somaliland

Karin Hagman