Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Om Utlandsbloggen

I bloggen berättar Stefan Eriksson och Claudia Winroth om hur det är att jobba som svenska rådgivare åt kriminalvården i Kenya och Ginea Bissau.

I augusti 2015 flyttade Stefan Eriksson tillsammans med sin familj till Nairobi för att jobba som svensk rådgivare åt den kenyanska kriminalvården. Han jobbar med att stärka kompetensen hos medarbetare och chefer samt utöka samarbetet mellan de båda kriminalvårdsdepartementen i Kenya. Med hjälp av Stefan och svenska kriminalvårdsexperter tränas personalen i Kenya i olika ämnesområden. 

I september 2017 flyttade Claudia Winroth till Bissau för att jobba som Rådgivare åt UNIOGBIS (United Nations Integrated Peacebuilding Office in Guinea Bissau). Som ”Corrections Capacity Building Advisor” jobbar hon med att ge råd, vägleda, utbilda, utveckla och stärka personal i de nationella fängelsen i Guinea Bissau. 

I bloggen berättar Stefan och Claudia om hur det är att jobba och leva i Afrika. Följ med på deras resa.   

Petra Tullgren och Stefan Eriksson i Kenya (Petra är tillbaka i Sverige och jobbar på frivården i Malmö).

 

Claudia Winroth